Oppenheimer Park Community Activity House

Vancouver, British Columbia, Canada

Type Gather
Size 2,000 SF
Awards AIBC Lieutenant Governor’s Award
Canadian Society of Landscape Architects (CSLA) National Citation Award
This project was commissioned by the Vancouver Parks Board to build a new activity house within Oppenheimer Park. The elliptical design aims to reinvigorate the urban park and restore its relevance to the downtown eastside community. The design process embraced an engaging public process open to the rich and diverse neighbouring community. Returning the park to a place of safe recreation quickly emerged as the primary objective. After hours, perforated aluminum screens are drawn to secure the open areas and create the effect of a soft glowing ‘lantern in the park’.

This project was completed by omb's predecessor firm McFarlane | Green | Biggar Architecture + Design.

back to completed projects